The Daily Click ::. Forums ::. Klik Coding Help ::. Alpha Object
 

Post Reply  Post Oekaki 
 

Posted By Message

Dave S.



Registered
  26/09/2003
Points
  972
16th October, 2009 at 18:32:17 -

I want to use an active object for a path movement (a nice smooth ball) but need the hot spot or action point in the centre of it... sounds easy enough, but... whenever I change this in editor mode, the hot spot/action point is not affected (always top left of object) when trying to plot a path movement. I am using MMF 1.5.



 
n/a

Chloe Sagal

Stoopih lady

Registered
  19/02/2009
Points
  700

Orange
18th October, 2009 at 05:17:13 -

odd. you are pressing ok instead of cancel correct?

 
n/a

nim



Registered
  17/05/2002
Points
  7143
18th October, 2009 at 06:32:20 -

It's possible that the Alpha object doesn't use MMF's hot spot coordinates and uses its own instead. You might have to set them manually in the event editor.

 
//

Dave S.



Registered
  26/09/2003
Points
  972
18th October, 2009 at 11:42:57 -

Miss chloecakes, changing the position of the action point or whatever works fine for normal active objects so I don't think I am doing anything wrong there...

Nim, you're right about setting the hotspot in the event editor but this causes a different sort of problem which I can get round. The hotspot remains top left but the object jumps to it's new coordinates when starting the frame. I don't know why it does this but I can compensate.

 
n/a
   

Post Reply



 



Advertisement

Worth A Click